Valer Cosma

Valer Cosma

Biography

Valer Simion Cosma (n. 1986) este asistent de cercetare (Postdoc) la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, în cadrul proiectului cu cod PN-III-P1-1.1-TE-2016-0067, având titlul„Iconografia vrăjitoriei, o abordare antropologică: cinema, teatru, arte vizuale” și cercetător științific III pe istorie modernă la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău. Este doctor în istorie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, cu o teză despre rolul preoților în lumea țărănească ardeleană a secolului al XIX-lea.

 

Timp de doi ani (2015-2017), a fost cercetător în cadrul proiectului “East-West”. Vernacular religion on the boundary of Eastern and Western Chritianity: continuity, changes and interactions găzduit de Institutul Etnografic al Academiei Maghiare de Științe din Budapesta, Ungaria.

 

Preocupările sale vizează modernizarea lumii rurale, istoria și sociologia elitelor rurale, naționalismul, religiozitatea țărănească, religia vernaculară și raporturile dintre modernitate/colonialitate și religie în Europa de Est.

All sessions

Decolonizând Europa de Est în România

  • 13 iunie, 2019
  • 7:00pm - 8:15pm
  • RADIO LAB (SALA MARE)